Montaj

MONTAJ

Acasă / Montaj


Chiar daca ferestrele sunt de calitate, montajul acestora este de asemenea extrem de important, deoarece un montaj bine facut completeaza fereastra, iar marile probleme precum infiltrarile de apa, aer sau producerea de condens se datoreaza montajului cu produse slabe calitativ. Asadar, intotdeauna o fereastra de calitate trebuie sa fie insotita de un montaj de calitate. Una fara cealalta nu ar avea sens.

Toata lumea trebuie sa inteleaga care este rolul golului (rostului) dintre tamplarie (fereastra/usa) si zidarie. Acest "gol" este format din trei zone (nivele):

1Zona de contact cu mediul exterior
(trebuie asigurata o etansare hidro si la razele UV, dar in acelasi timp sa permita difuzia vaporilor spre exterior, in cazul in care zidul si rostul sunt umede)
2 Zona mediana
(trebuie asigurata o etansare termica si fonica; aceasta zona trebuie sa fie lipsita de "punti termice")
3Zona de contact cu mediul interior
(trebuie asigurata o etansare perfecta a aerului din interiorul camerei; sa nu permita difuzia vaporilor)

Rostul trebuie sa permita miscarile repetate (dilatari, contractii, vibratii) dintre cele doua entitati rigide (fereastra / usa si zidul) sub actiunea intemperiilor sau miscarilor datorate diferentelor de presiune, miscarilor tectonice, deschideri / inchideri repetate etc.

Asadar acest rost trebuie sa fie ELASTIC. In acelasi timp, acest rost trebuie sa ETANSEZE perfect impotriva vantului si apei de ploaie (de la exterior) sau pierderilor de caldura (dinspre interior spre exterior). In concluzie, este de la sine inteles ca NU PUTEM folosi doar o spuma poliuretanica (PU) obisnuita, care sa umple acest gol

<i class="icon-thumbs-up-line"></i> Facebook